Előkarácsonyi Könyvvásár

Tisztelt Könyvkiadó Kolléga, kedves Barátunk!

A Magyar Könyvkiadók Érdekvédelmi Szövetségét (MKÉSZ) 2017-ben az Alexandra-válság nyomán alakítottuk meg, felismerve, hogy a hazai könyvkiadóknak, közülük is elsősorban a független kiadóknak, hatékonyabb érdekképviseletre van szükségük.

Szövetségünk egyik fő célkitűzése, hogy hatékonyabb értékesítési csatornákat biztosítson a független kiadóknak a meglévőeknél. E cél érdekében idén március 10-én sikeres „Családi Könyves Napot” tartottunk az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban, pódium-beszélgetésekkel, dedikálásokkal, gyermekműsorral. Rendezvényünkön közel negyven független hazai könyvkiadó mutatta be és értékesítette könyveit. (A vásárról szóló Magyar Nemzet-riport a mellékletben megtekinthető.)

A kedvező visszajelzések után idén november 17-én, szombaton Szövetségünk megrendezi az „Olvas a család” Előkarácsonyi Könyvvásárt, amelyre ezúton tisztelettel meghívjuk Önöket.

Novemberi rendezvényünk célja, hogy mindazok, akik karácsonyra könyvvel szeretnék megajándékozni szeretteiket  – vagy éppen saját magukat – egy helyen, egy alkalommal minden korosztálynak és minden érdeklődési körnek találjanak színvonalas, kedvező árú kiadványokat.

A rendezvényen csak és kizárólag független könyvkiadók árulhatják majd könyveiket, így egyetlen kiadói csoport vagy bolti hálózattal rendelkező mamutcég sem veszi el a helyet (és ezzel együtt a vevőket) a többi, kisebb kiadó elől!

A kívül-belül frissen felújított, megújult Láng Művelődési Központban (https://www.facebook.com/LangMuvelodesiKozpont/) megrendezésre kerülő egésznapos rendezvényünk támogatója a XIII. kerületi Önkormányzat. Minden valószínűség szerint újra együttműködő partnereink között szerepel majd a jól ismert moly.hu internetes közösség, a Librarius.hu kulturális portál, valamint jelenleg is tárgyalunk a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárral.

Rendezvényünket széles körben fogjuk hirdetni. A XIII. és a IV. kerületi önkormányzati lapokban (összesen mintegy 100.000 példányban) tesszük közzé a hírt, valamint plakátokon népszerűsítjük többek között a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár fiókkönyvtáraiban.

Marketing eszközként a vásárlás végösszegéből 10% kedvezményre jogosító kuponokat/kódokat bocsátunk ki közel 100.000 példányban.

A részvételi díj a rendezvényünkön bruttó 20.000,- Ft.

A helyek száma korlátozott, ezért a jelentkezési sorrend alapján rangsoroljuk a jelentkezőket.

Kérem, amennyiben felkeltette érdeklődésüket a rendezvény, és szívesen részt vennének a karácsony előtti Könyvvásárunkon, válaszlevelükben jelezzék ezt. Ezután részletes információt küldünk majd az eseményről és a további megjelenési lehetőségekről.

Bármilyen kérdéssel, észrevétellel forduljanak bizalommal Balla Judit főszervezőhöz (06-20-381-9059), vagy írjanak az info@mkesz.hu címre. Igyekszünk minden kérdésre választ adni.

Könyvbaráti üdvözlettel,

Galambos Ádám
az MKÉSZ elnöke